10 eenvoudige stappen om van uw badkamer een sanitaire hemel te maken

10 eenvoudige stappen om van uw badkamer een sanitaire hemel te maken

Laten we eerlijk zijn: Je badkamer is waarschijnlijk niet de schoonste plek in je huis. Je gebruikt hem tenslotte om je smerigste en stinkendste spullen in op te bergen… vlak naast je slaapkamer. De meesten van ons brengen weinig tijd door in hun badkamer, wat betekent dat ze ook niet veel aandacht krijgen. Gelukkig hoeft een complete make-over van je badkamer geen duur project te zijn. Met een beetje ellebogenwerk en een strategische organisatie kun je je ho-hum badkamer in slechts 10 minuten per dag omtoveren tot een antiseptisch oord, ongeveer een week lang. Je moet je echter altijd bewust zijn van wat werkt en wat moet worden gerepareerd als je de boel op lange termijn georganiseerd wilt houden. Hier zijn 10 eenvoudige stappen die je zullen helpen een sanitaire hemel in je badkamer te creëren.

Verwijder alles uit je badkamer.

Laat je niet overweldigen door de enorme hoeveelheid spullen in je badkamer de eerste keer dat je hem bezoekt. Begin liever met alles uit je badkamer te verwijderen. Deze stap is belangrijk omdat je alle rommel moet verwijderen om echt te kunnen zien wat je hebt, wat je nodig hebt en hoe je het het beste kunt organiseren. Op dit punt kun je ook alles weggooien wat kapot is of wat je niet nodig hebt of gebruikt. U kunt ook eventuele ernstige schoonmaakproblemen opsporen, zoals schimmel of meeldauw, en deze vervolgens oplossen.

Maak de vloer en de muren schoon.

Terwijl de meeste mensen de oppervlakken van hun badkamer schoonmaken, vergeten ze vaak de muren en de vloer schoon te maken. Eerst moet je op de vloer gaan liggen en de voegen tussen de tegels schoonmaken. U kunt hiervoor een tandenborstel gebruiken. Voor de muren kunt u een mengsel van water en azijn en papieren handdoeken gebruiken. U kunt de muren ook schoonmaken met een mengsel van zuiveringszout en water.

Een opbergbank installeren

In plaats van al je schoonmaakspullen en andere dingen in kasten of op planken te bewaren, kun je een opbergbankje in je badkamer installeren. Het mooiste is dat je die kunt gebruiken om je schoonmaakspullen, toiletartikelen en andere badkamerbenodigdheden op te bergen. Je kunt er zelfs een krijgen met laden en vakken, zodat je alles georganiseerd en gemakkelijk terug kunt vinden.

Haken toevoegen voor handdoeken en badjassen

Als u uw badkamer wilt opruimen, is een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen het wegwerken van rommel. Handdoeken en badjassen maken deel uit van de rommel waar de meeste badkamers last van hebben. Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen door een paar haken voor je badjassen en handdoeken te plaatsen. Zo kun je ze netjes opbergen als je ze niet gebruikt en ruim je de ruimte aanzienlijk op. U kunt voor hetzelfde doel ook een handdoekenrek met haken gebruiken.

Een ventilator installeren

Veel mensen beseffen niet dat het installeren van een ventilator in je badkamer wonderen kan doen voor de geur, vochtigheid en algemene netheid van de ruimte. Door een ventilator in je badkamer te installeren, kun je niet alleen de vochtigheid in de kamer verminderen, maar je kunt er ook voor zorgen dat de kamer beter ruikt. Je moet een schakelaar laten installeren voor de ventilator, maar dat is het waard gezien alle voordelen. U kunt ook een luchtontvochtiger in uw badkamer installeren als de luchtvochtigheid een groot probleem is. Het beste is dat deze ontvochtigers goedkoop en gemakkelijk te installeren zijn.

Vervang uw kraan en douchekop.

Als u nog steeds dezelfde kraan en douchekop gebruikt als in uw badkamer, kunt u overwegen deze te vervangen. Je kunt veel stijlvolle en mooie kranen en douchekoppen vinden die het uiterlijk van je badkamer verbeteren en alles wat interessanter en moderner maken. Als u nog een stap verder wilt gaan en uw badkamer nog mooier en sanitairer wilt maken, kunt u ook de muren schilderen en uw gordijnen vervangen door nieuwe.

Voeg een zeepbakje en een handdoekhaakje toe

Als je je zeep op de wastafel of op een richel naast de wastafel bewaart, wordt hij snel vies. Om uw wastafel schoon te houden en uw zeep niet vies, kunt u een zeepbakje toevoegen aan de wastafel. U kunt ook een handdoekhaakje aan de muur naast de gootsteen bevestigen. Zo houdt u uw gootsteen vrij van handdoeken en andere dingen die vies kunnen worden. Als u een vrij grote gootsteen hebt, kunt u ook een dienblad toevoegen om de gootsteen vrij van rommel te houden. Het blad zorgt er ook voor dat uw spullen niet nat worden.

Conclusie

Met deze 10 eenvoudige stappen verander je je badkamer in een mum van tijd van een vieze, stinkende ruimte in een hygiënisch toevluchtsoord. Je moet alles uit je badkamer verwijderen en de vloer, muren en zelfs het plafond schoonmaken om echt een verschil te maken. Als je dat hebt gedaan, kun je allerlei decoratieve accenten aanbrengen om je badkamer er fantastisch uit te laten zien, en je kunt alles organiseren zodat het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Nu kun je nog meer genieten van je badkamer!